Huis verkocht, meubels etc. naar de box en op weg naar Spanje
12 november 2025 - Mazarrón, Spanje
Drukke zomermaanden zijn achter de rug. Sinds we in april het besluit namen om het grote huis te verkopen zijn we druk geweest met ‘ontspullen’. Wat kan een mens veel verzamelen. De hele zomer daar mee bezig geweest. Hulp van zus Lucy met het inpakken van de boeken.. Louis druk met een schifting maken van wat hij graag wil bewaren en wat weg kan. Maar het is gelukt. We zijn tot de dag van de overdracht bezig gebleven. Het was een klus. Maar nadat we samen met Luc en Eline de spullen naar de box hadden gebracht kwam er ruimte in huis en konden we kamer voor kamer afsluiten. Luc heeft veel kunnen gebruiken en ook Mayke en Linda waren bereid om spullen mee te nemen. Buren idem dito. De zeilboot, kajaks en toebehoren naar Mayke en Menno. Etc. etc. De dag kwam dat we het huis konden afsluiten, de papieren tekenen bij de notaris en op weg naar mijn zus Lucy en Jan. Nog de verjaardagen vieren van de kleinkinderen en broer Marcel en de volgende ochtend op weg na afscheid te hebben genomen van Lucy en Jan. Louis was niet fit en ik kroop achter het stuur van de nieuwe Mazda CX60. Het was goed weer om te rijden en tegen de avond waren we in Rethel waar we een kamer gevonden hebben. Maar ‘s avonds was Louis ziek. Controle in het ziekenhuis aldaar bleek het Corona te zijn. Ik ben ook getest en bij mij was de Corona op zijn retour. ( ik was al een week of twee flink verkouden geweest.) Dus een paar dagen kalm aan. Ander b&b gezocht en gevonden. Waar we waren konden we nog een dag extra blijven. Maar helaas, bij het volgende appartement was de boiler stuk. Dus weer verder zoeken. (Gelijk werd het geld teruggestort.) Toen zijn we maar een stukje gaan rijden en in Troys vonden we weer een superluxe appartement . Daar weer een paar nachten verbleven en weer verder naar Limoges. Zo kwamen we langzaamaan in de buurt van Larrazet. In Montauban nog een nacht geslapen en opnieuw op Corona getest. Het virus was weg. Dus konden we onze vrienden bezoeken en daarna via de Pyreneeën verder reizen. Louis was weer aardig opgeknapt en na een paar heerlijke dagen bij Huub en Nel zijn we verder gereden. Prachtige route naar Yaca. Mooie plaats! Daar een nacht geslapen en weer door. Het rijden ging zo goed dat we in één dag van Yaca naar Bolnuevo gereden zijn en hebben daar twee nachten geboekt in het Atrium hotel. We konden een paar dagen eerder op onze plaats terecht en hebben de caravan opgehaald. Maandag 4 november kwamen Daniëla en Marko de voortent opzetten en de kasten in elkaar. Dat was heel fijn. Alle spullen hadden we al opgehaald dus we konden meteen verder met inrichten. Zo fijn om iedereen weer te zien. Zoveel vrienden en kennissen! Paul en Ingrid vroegen de tweede dag of we bij hen kwamen eten dan hoefden we geen drukte te maken omdat nog niet alles klaar stond. Zo fijn! Nadat alles geïnstalleerd was, ook de wasmachine, kon ik alle opgespaarde was wegwerken. Tevens de beddenspreien etc. Boodschappen doen en … genieten van het mooie weer. Nels verjaardag hebben we gevierd met een lekkere barbecue bij hen. En vanavond vieren we Gerda’s verjaardag. Bij Yahoo. Langzaamaan komt er wat meer rust.. We zijn zo druk geweest dat we even moeten wennen dat we ook de beentjes weer op de stoel kunnen leggen, een boek lezen en visite ontvangen. Volgende week weer een planning maken om de conditie weer wat op te krikken. Tennisplan maken…. Jammer dat Hans en Nolleke en Hannes en Klaasje niet kunnen komen voorlopig vanwege ziekte en behandeling. We zullen ze missen.. Maar hopelijk zijn ze in het nieuwe jaar van de partij. De eerste tennispartijtjes zijn gespeeld. Beetje vermoeiend nog maar het begin is er.. morgen maar eens een wandeling maken. Bergwandelingen met de groep zit er niet meer in maar langs de kust zijn er genoeg mogelijkheden. We gaan ervoor. Prachtig weer steeds rond 22-24 graden C. Gisteren via livestream de crematie bijgewoond van onze vriend Henk N. Mooi dat dit zo kan. Vandaag hebben we de griepprik gehaald. Het was wat onduidelijk allemaal, maar we kregen de vaccinatie. ( het bleek dat iedereen ouder dan 75 gevaccineerd kon worden maar ik dus nog niet. Gelukkig kon de verpleger Engels en kon ik na even drammen ook gevaccineerd worden tegen griep. Ook Martina (70) werd toch gevaccineerd. Helmut had zijn pasje vergeten en mocht later terugkomen. Nog even gebeld met Huub en Nel. Huub brak zijn bovenarm tijdens een val van de ladder. Werd geopereerd en mag nu niks doen. Dat valt niet mee. Even bijgepraat en als vanouds een plezierig telefoongesprek. Er is een mooie zonsondergang, de dag is alweer voorbij. De zee kabbelt rustig. Misschien morgen in swimsuit lekker de zee in.. maar eerst lekker eten en goed slapen. Hoofd leegmaken en weer dromen van de fijne dagen die komen. Slaap lekker Tot de volgende keer.

Groetjes van Truus en Peter.
Liefs,
Loes 😘
Helemaal weer bij!
Nu tijd om uit te rusten en weer op krachten te komen 💛
Liefs,
Liesbeth