Eerste Kerstdag, kerstdiner en…. De Bolnuevo boys

25 december 2021 - Mazarrón, Spanje

Eerste Kerstdag, verjaardag, kerstdiner en de Bolnuevo boys…. Het is al bijna 09.00 uur voor we aan het ontbijt zitten. Koffie, boterham en verder geen extra’s. Om 10.30 uur worden we bij Anny en Peter verwacht. Anny is jarig en we lopen gevieren naar het huis aan de boulevard. We hebben toch maar een omslagdoek mee want de zon is even achter de wolken verdwenen. Het is nog rustig op de boulevard. Trouwens ook op de camping,  velen slapen vast uit.. zij hebben kerstavond gevierd…          Bij Anny staan  de tafel en stoelen al op het terras klaar. Deze is feestelijk  gedekt. We feliciteren haar en peter, niet traditioneel met drie zoenen en een knuffel, maar met een hartelijke verjaardagswens en een elleboog! Ineke en Jozef zijn er ook al. Samen drinken we koffie met taart en zitten zo gezellig een paar uurtjes. Om 12.30 uur stappen we op en lopen via de boulevard weer naar de camping. Steeds zeggen we: ‘Feliz Navidad’ tegen de Spanjaarden en anderen die we tegen komen. Allen groeten terug. Thuisgekomen rommelen we nog wat aan, afwasje, de was weer binnen ( is nog niet droog.), mail checken etc. Daarna verkleden we ons. Kerstjurk met engeltje, bijpassende schoenen, kostuum, bijpassend overhemd met strikje. Nog even een vleugje make up, een pufje hier en een pufje daar en klaar zijn we voor het kerstdiner. We rijden met twee auto’s. Anny rijdt en Louis. Tijdens het rijden valt me op dat de rechter autoband behoorlijk leeg is van Anny’s auto. Maar niet getreurd we komen bij het restaurant aan.  We zitten in de serre, waar de ramen open staan. We mogen door de maatregelen van 24 december niet met een groep van acht in het restaurant. Het is er wel een beetje koud en al snel draaien we de plastic voorhang achter onze tafel dicht. De serveerster brengt ons de menu’s  en kiezen van het menu wat we lekker vinden.  De voorgerechten en hoofdgerechten: Champignoncremesoep, garnalencocktail, zalm, ham ( Gammon) of rosbief. Het klinkt allemaal lekker.  De wijnen worden besteld en water erbij. . Het wordt allemaal keurig verzorgd. Stokbrood en roomboter stond al op tafel, het begin is al best. Ik heb het wel een beetje koud, maar de warme sjaal van Ineke brengt uitkomst.  Na het voorgerecht (de soep was heerlijk zegt Louis) en de sla met garnalen en coctailsaus (ook lekker), volgde een frisse spoom. Deze verrassing was uitzonderlijk lekker! En zowel Peter als ik lustten er nog wel eentje van!  Er werd gezellig gekletst, verhalen uit eerdere tijden opgehaald en geproost. Doordat het zo fris was, werden de terrasramen toch gesloten en wat later ook nog de terraslamp aangedraaid. Dat scheelde enorm en na een poosje konden de jasjes uit. Het werd behaaglijk warm, hoewel voor Peter en Anny , zij zaten praktisch onder de lamp, het wel wat minder kon. Iedereen kwam bijna letterlijk op stoom! Na de spoom volgde het hoofdgerecht. De zalm, rosbief en Gammon, met yorkshirepudding, groenten en aardappel en pastinaak. Over het laatste twijfelen we nog …. maar denken toch dat we het goed hebben. Als Jozef zijn bord krijgt zoekt hij even naar de Gammon ( ham) maar de lapjes  bleken verdronken te zijn in de saus. Jozef verwachtte 1 dikke plak maar deze keer waren het dunne filetlapjes. Even gieren van het lachen maar dat heb ik ingehouden. Het was zo’n mooi gezicht : Jozef over zijn bord gebogen en zoeken waar die Gammon nou ligt…. Ook de rosbief was dun gesneden en enigszins verborgen in een smakelijke saus. Er bovenop stond een yorkshirepudding met een  gehaktballetje erin en twee slavinkjes. Spruitjes, worteltjes en broccoli completeerden het geheel. Het smaakte prima , alleen de Gammon van Jozef was,  nadat hij het ontdekt had, erg zout!          De uurtjes vlogen voorbij. Het glas werd nog eens bijgevuld en er werd veel gelachen en gepraat. Doordat de serre vol zat met gasten was het een gekakel van jewelste maar dat stoorde ons niet. We zaten warm en genoten van de gezelligheid. Na het hoofdgerecht volgden de postres. Ieder koos zijn of haar voorkeur. ICE with Apple crumble ( we hadden het Engelstalige menu) Kerstpudding met crème en ijs, Ijs met vanillesaus… Het smaakte echt lekker. Louis had ijs erbij gevraagd maar dat was niet begrepen dus mijn ijs gedeeld met Louis. De kerstpudding bleek drieklanken van een bijzonder lekkere cake te zijn met in een likeur gewelde rozijnen erin… Iedereen zat heerlijk te genieten! We sloten het diner af met een lekker kopje koffie. Een echt goede Aziatico, een Americano, Cortado of Café solo. Een mooie kerstmiddag samen gevierd. Na afgerekend te hebben stapten we op. Buitengekomen was de band,  die wat leger leek op de heenweg, nu helemaal plat. Een flinke spijker in de band was hier debet aan. …. dus …..de Bolnuevoboys ….gingen aan de slag!  Louis op zijn knieën om de krik te plaatsen, Chris ontfermde zich over de bouten en Peter bewaakte de reserve band. Jozef volgde de handelingen en hielp waar nodig. De dames maakten enkele foto’s. Het was een fraai gezicht … Met vereende krachten was de reserveband zo geplaatst en werden de Bolnuevoboys hartelijk bedankt voor hun hulp  en konden Anny en Peter en Jozef en Ineke richting camping. Nog even een bedankje over en weer, nog een groet en we reden, de ondergaande zon tegemoet. De foto’s getuigen van de fijne middag samen.  

Foto’s

8 Reacties

  1. Anny:
    25 december 2021
    Was heel gezellig. Mijn koffie was een coRtado.
  2. Beth:
    25 december 2021
    Ik verander het. 😄
  3. Loes:
    26 december 2021
    Prachtige foto van jullie tweetjes👍👌
    Fijne 2e Kerstdag🎄🥰
  4. Ineke.hoevenaar:
    26 december 2021
    Weer een gezellig verhaal en inderdaad een heel leuke Kerstdag samen .
  5. Hermien Teunissen:
    26 december 2021
    Gezellig! Feliciteer Annie van mij,groetjes Hermien en Dicky
  6. Beth:
    26 december 2021
    Dat zal ik doen! 😄
  7. Nolleke:
    26 december 2021
    Fijn Bethje dat het lekker en gezellig was!
  8. Evert en Evelyn:
    27 december 2021
    Weer een heel leuk verhaal en ik begrijp heerlijk gegeten. Wij hebben ook gezellige kerstdagen gehad. Nu weer een klein weekje bijkomen en op naar een nieuw jaar zonder corona en omikron, waarschijnlijk een utopie, maar we gaan er vor.